Україна, Київ Кільцева дорога, 4-Б
UA | RU

Автомобіль складається з різних вузлів, кожен із них має велике значення. Завдання вихлопної системи - відведення відпрацьованих газів за межі корпусу авто. У процесі згоряння повітряно-паливної суміші відбувається вибух. Утворюється потік відпрацьованих газів, який вирізняється високою швидкістю, температурою і токсичністю. Завдання системи відведення - максимально охолодити його, очистити і зменшити швидкість. Компоненти системи приховані під автомобілем, ззовні видно тільки глушник.

Що стає причиною несправності глушника?

Прогорілий глушник призводить до появи різких звуків, у салон потрапляє неприємний запах вихлопу. У результаті несправність стає небезпечною для життя. Не варто зволікати з ремонтом, оскільки страждатимуть й інші автомобільні вузли.

Несправності виникають через:

  • Низької якості матеріалів виготовлення. Якщо метал - низькоякісний і при цьому неправильно оброблений, глушник не прослужить протягом тривалого часу. Щоб уникнути цього, необхідно купувати комплектуючі у перевірених продавців.
  • Впливу зовнішніх факторів. Метал, який використаний для виготовлення глушника, окислюється через ультрафіолет, атмосферні опади, хімічні реактиви. Прискорення процесу відбувається, якщо авто зберігається поза гаражем.
  • Температурних перепадів. Проблеми особливо помітними стають у холодну пору року. Усередині глушника утворюється конденсат, через який потім розвивається корозія.

Глушник виходить з ладу через перегрів вихлопної системи. Це відбувається, якщо регулярно експлуатувати автомобіль на невеликих відстанях, залишати працювати на холостому ходу. Природна вентиляція відсутня, і компоненти перегріваються.

Як усунути проблеми?

Існують різні методи ремонту, вони залежать від ступеня пошкодження. Для того, щоб закрити пошкодження, користуються спеціальним герметиком або склотканинними стрічками. Завдяки їм можна закрити отвори і на деякий час продовжити життя комплектуючих.

Також можна вирізати пошкоджену область і приварити латку. У результаті конструкція глушника залишиться жорсткою, герметичною і надійною. Якщо відремонтувати комплектуючу неможливо - її можна замінити. У професіоналів цей процес не займе багато часу.

Як продовжити термін життя деталі?

У середньому, тривалість експлуатації глушника становить три-шість років. Вона залежить від багатьох параметрів. Для продовження терміну використання фахівці рекомендують: 

  • відмовитися від поїздок на невеликі відстані;
  • зменшити кількість поїздок бездоріжжям;
  • вчасно виконувати заміну кріплень.

Дуже важливо купувати якісні запчастини. Купити їх за вигідною ціною можна в інтернет-магазині HelpAuto.

Підпишіться на розсилку