Україна, Київ Кільцева дорога, 4-Б
UA | RU

Автовласникам відомо, що у вихлопних систем може відрізнятися конструкція. вони призначені для:

  • зменшення температури та швидкості газового потоку;
  • усунення гучного шуму;
  • мінімізації шкідливого впливу на навколишнє середовище.

Крім того, для виготовлення комплектуючих застосовують різні матеріали. Саме від їхньої якості залежить, як довго прослужать деталі, який звук видаватиме авто під час руху. Існує кілька матеріалів, вони мають свої позитивні та негативні якості.

Титан

Вироби з титану коштують дорого, відрізняються високими характеристиками. У титану - висока питома міцність і термостійкість. При цьому матеріал має невисоку щільність, тому комплектуючі мають невелику вагу.

Титанові комплектуючі точно підійдуть для тих, хто любить незвичайні речі. У процесі нагрівання цей метал стає глибокого синього кольору. Особливо гарний вигляд це має в темний час доби. Через високу вартість титанові запчастини частіше використовують для оформлення рідкісних екзотичних авто і тюнінгованих позашляховиків.

Алюмінізована сталь

Завдяки алюмінієвому покриттю сталь стає більш досконалою. На компоненти системи вихлопу постійно впливає корозія, причому, зовні і всередині. Через каталізатор у внутрішніх порожнинах утворюється агресивне кислотне середовище. Завдяки використанню алюмінію відбувається збільшення терміну експлуатації комплектуючих у кілька разів.

Якщо для виготовлення деталей використано якісну алюмінізовану сталь, вони служитимуть протягом трьох-шести років. Якщо матеріал - низької якості, компоненти доведеться міняти менше, ніж через рік.

Відмінні риси алюмінізованої сталі - висока теплопровідність і електростатична поверхня. Якщо враховувати досить прийнятну вартість - матеріал користується популярністю у виробників і покупців.

Чорні метали

Основна перевага матеріалу - невисока ціна. М'яке залізо підходить для виготовлення деталей будь-якої форми. Крім того, завдяки йому відмінно пригнічуються гучні звуки. Але потрібно враховувати, що на поверхні швидко утворюється іржа.

Щоб уникнути швидкого утворення вогнищ корозії, автовиробники стали покривати чормет цинком. Але цей крок, у свою чергу, збільшує вагу комплектуючих.

Нержавіюча сталь

Матеріал не страждає через іржу. Він складається із заліза, в якому міститься хром, який стійко переносить корозію. Сталь залишається пластичною в певних умовах, вироби, виготовлені з неї, служать протягом тривалого часу. Необхідно враховувати, що важать подібні комплектуючі небагато. Вартість деталей з нержавійки - вища, ніж з алюмінізованої сталі, але нижча, ніж з титану.   

Який вибір зробити?

Матеріал виготовлення деталей необхідно підбирати залежно від марки автомобіля. Також має значення вартість і розмір бюджету. Як правило, більшість автовласників використовують запчастини, що входять до стандартної заводської комплектації.

Якщо ж має бути заміна складових системи вихлопу, фахівці рекомендують зупинити вибір на виробах з алюмінізованої сталі. Подібний варіант - оптимальний за співвідношенням ціни та якості. Підібрати необхідні автокомплектуючі за вигідною ціною допоможуть співробітники інтернет-магазину HelpAuto.

Підпишіться на розсилку