Україна, Київ Кільцева дорога, 4-Б
UA | RU

Скупка каталізаторів, досить-таки, вигідна справа для обох сторін (продавця та покупця), але лише в тому випадку, якщо угоду укладено справедливо. Справедлива угода складається з чесності, яка визначається факторами, які формують вартість каталізаторів.

З одного боку, здати б каталізатор - набагато дешевше, ніж купити новий, оскільки, причина продажу старого каталізатора лежить в його несправності. Зрозуміло, що ніхто не займатиметься його ремонтом. Адже непридатний для експлуатації катик потрібний для іншої мети – вилучення дорогоцінних металів. Тому фактори, що впливають на ціну каталізатора, засновані на кількості та виді дорогоцінних металів у ньому.

Факторы, которые учитываются при вычислении цены на скупку катализаторов - Фото №1

Щоб встановити вартість каталізатора, варто знати наступне:

  • До складу каталізатора входять:
    • блок-носій,
    • корпус,
    • теплоізоляція.
  • Основні завдання лежать на блок-носії, адже він є основою каталізатора. Його виготовляють із вогнетривкої кераміки. Фігурально має вигляд осередків, що нагадують бджолині стільники. А на цій поверхні розташовуються дорогоцінні метали:
    • платина,
    • паладій,
    • родій.

Тепер потрібно перейти до точного підрахунку вартості. Для цього потрібно мати спеціальні ваги для вимірювання маси дорогоцінних металів. Якщо таких немає, можна прикинути приблизну ціну.

Отже, найпростіше визначити клас свого автомобіля. У преміум класі та дизелі використовуються каталізатори з найбільшою кількістю платини.

Далі враховується ступінь зношування катика, а точніше, наскільки збереглися в ньому дорогоцінні метали. Існує ряд показників, що впливають на їх кількість у каталізаторі:

  • тривалість використання автомобіля,
  • тип їзди (спортивна, гоночна, звичайна, пасивна тощо),
  • якими дорогами пересувалася машина,
  • тип мастильних матеріалів та інших рідин.

Взагалі суму назвати точно здалеку неможливо, оскільки необхідно подивитися на сам каталізатор і зважити відповідно до курсу євро. На даний момент ціна складає від 40 до 75 євро 1 кг (залежить від того, про який саме метал йдеться: про платину, паладію або родію).
Прийом каталізаторів не завжди має на увазі сумлінне ставлення. Тому завжди потрібно бути на сторожі, особливо, якщо покупець пропонує швидку угоду без попереднього аналізу. Ну якщо логічно подумати, хто дасть справедливий вирок, не бачачи самого каталітичного нейтралізатора? А раптом усі необхідні метали зовсім відсутні?! Що не виключено, особливо якщо каталізатор вилучений з гоночного автомобіля.
Шлях оцінки у разі відбувається без урахування дорогоцінних металів, тобто, вважається лише оболонка, відповідно, ціна, справді, принизлива для каталітичного нейтралізатора. Тому, якщо пошук клієнта на покупку каталізатора здійснюється в онлайн, то все одно з покупцем потрібно зустрітися особисто.

Факторы, которые учитываются при вычислении цены на скупку катализаторов - Фото №2

Як продати каталізатор дорожче?

Це питання цікавіше, а головне – правильне. Завжди можна знайти того, хто більше платить. Для цього складається список з номерами телефонів тих, хто купує зношені каталізатори. Потім шляхом дзвінка виявити, хто з них пропонує найбільшу ціну. Якщо за ціновою категорією вишикувалося кілька варіантів, то вже за особистої зустрічі приймається рішення так, як хтось може обвісити. Відповідно, і зустрічей буде кілька.
Крім того, прийом каталізаторів – один із найвірніших способів заробити так, як оптова ціна на каталізатори в рази вища.

Підпишіться на розсилку