Україна, Київ Кільцева дорога, 4-Б
UA | RU

Спортивний глушник - компонент вихлопної системи, призначений для поліпшення продуктивності та звуку двигуна автомобіля. Основною функцією глушника є зниження шуму, виробленого двигуном. При цьому одночасно покращує потік вихлопних газів, що призводить до збільшення потужності і крутного моменту.

Відмінність спортивного глушника від звичайного

Якщо порівнювати два види, то основними і головними відмінностями будуть:

  • конструкція виробу
  • матеріал

Спортивний глушник зазвичай має більші внутрішні камери і менш обмежувальні перегородки, що забезпечує кращий потік повітря і більш агресивне звучання. Це може створити більш глибокий, агресивний тон, який багато водіїв знаходять привабливим.

Що стосується використовуваного матеріалу, то спорт глушники часто виготовляються з високоякісних, легких матеріалів, таких як нержавіюча сталь, алюміній або титан. Ці матеріали довговічні і можуть витримувати високі температури та суворі умови експлуатації. Але кожен матеріал має свої переваги та недоліки. Наприклад, вузол з нержавіючої сталі є міцними і довговічними, а глушники з титану мають легку вагу і високу стійкість до корозії. 

Рекомендації щодо вибору комплектуючої

При виборі спортивного глушника для вашого автомобіля, вам слід враховувати кілька основних факторів:

  1. Марка і модель вашого автомобіля. У продажу є глушники, які спеціально розроблені для конкретних марок і моделей автомобілів. Тому перед покупкою необхідно обов'язково перевірити сумісність з вашим авто.
  2. Продуктивність. Глушник спортивний повинен покращувати продуктивність вашого автомобіля, збільшуючи потужність і крутний момент.
  3. Звук. Це один із головних чинників вибору спортивного глушника. Залежно від виду створюються різні звуки. Деякі глушники виробляють більш глибокий і басовитий звук, а інші - більш високий і скрипучий звук. Тому під час вибору орієнтуйтеся на свої уподобання щодо звуку.

Вибір, звісно ж, залежить від особистих потреб та уподобань. Але беручи до уваги зазначені вище фактори, ви зможете вибрати глушник, який найкращим чином відповідатиме вашому запиту. У нашому інтернет-магазині представлені різні види від різних виробників. Також є можливість зробити комплектуючу під замовлення.

Підпишіться на розсилку