Україна, Київ Кільцева дорога, 4-Б
UA | RU

Глушник - це компонент вихлопної системи автомобіля, призначений для зниження шуму, виробленого двигуном під час виходу з нього відпрацьованих газів. Глушник працює завдяки використанню низки камер і перегородок для відбиття і поглинання звукових хвиль, що знижує рівень шуму вихлопної системи. Термін служби глушника на автомобілі залежить від різних факторів, але є перелік головних, про які має знати кожен власник авто.

Фактори, що впливають на термін експлуатації комплектуючої

Будь-яка автозапчастина автомобіля може прослужити довше, якщо вчасно проводити діагностику і звертати увагу на характерні ознаки можливої поломки вузла. Щоб глушник довше прослужив, нижче наведено фактори, які варто враховувати.

Першим і основним фактором є умова водіння. Якщо автомобіль експлуатується у важких умовах, таких як бездоріжжя, пил або вологість, глушник, швидше за все, зноситься швидше. Також термін служби залежить від:

  • Частоти використання.

Чим частіше експлуатується автомобіль, тим більшому зносу піддається глушник.

  • Якості глушника.

Високоякісний глушник, швидше за все, прослужить довше, ніж низькоякісний.

  • Типу палива.

Використання палива з високим вмістом сірки може збільшити ймовірність корозії та пошкодження глушника.

  • Клімату. 

Погодні умови, такі як сильна спека, вологість і дорожня сіль, можуть прискорити руйнування глушника.

Загалом, термін служби глушника може варіюватися залежно від цих та інших чинників, тому важливо регулярно стежити за його станом і вчасно (регулярно) робити технічне обслуговування, наприклад, очищення та перевірка глушника, що допоможе подовжити термін його служби, щоб він не функціонував належним чином, і за необхідності замінити його.

Ознаки діагностики та подальшої заміни глушника

Існує кілька ознак, які можуть вказувати на те, що глушник вийшов з ладу і потребує заміни: гучний шум, вібрації, зниження споживання палива або характерний запах вихлопних газів. Якщо вихлопна система автомобіля видає гучний шум або гуркіт, або ви відчуваєте надмірну вібрацію автомобіля, особливо на холостому ходу або на низьких швидкостях, а всередині автомобіля відчувається сильний запах вихлопних газів, це може бути ознакою витоку в глушнику або вихлопній системі.

За будь-якої з цих ознак варто негайно звернутися до механіка на діагностику і подальший ремонт або заміну комплектуючої.

Підпишіться на розсилку