Україна, Київ Кільцева дорога, 4-Б
UA | RU

Коли до каталізатора втрачається інтерес через його несправність, а викинути його жадібність не дозволяє. Однак, у наш час, це не зовсім жадібність, а розумна думка, оскільки навіть самий «убитий» катик за вартістю вийде в районі 50 Євро. Відповідно, пошкоджений каталізатор таки можна здати. Тепер постає питання «де?»

Можно ли сдать поврежденный катализатор? Где в Киеве прием бу катализаторов? - Фото №1

Хто скуповує каталізатори?

У принципі, скупкою каталізаторів може займатися будь-хто, навіть старий пенсіонер, який бажає трохи заробити. Оголошень з цього приводу безліч як в інтернеті, так і в друкованих виданнях.
Головне у цій справі – не обдурити себе у ціні. Деякі розумники приймають усі каталізатори за однією ціною (за мінімалкою), незважаючи на модель каталетичного нейтралізатора та ступінь справності. Тому, тому ж дідусеві пенсіонеру краще не продавати свій катик, а пошукати серйозніших представників, які займаються прийомом каталізаторів.
Отже, прийом каталізаторів, що здійснюється великими організаціями:

  • найголовніше, що в подібних організаціях працює людина, свого роду оцінювач, який перевіряє стан каталетичного нейтралізатора з метою встановити точну його вартість ще до покупки каталізатора, що не робиться приватними особами (немає сенсу, оскільки приватників цікавить скупка каталізаторів лише для подальшої їх здачі оптом в інші руки, а компанія (найчастіше автомобільний сервісний центр або щось таке) може його використовувати як запчастини для іншої машини);
  • проводиться діагностика каталізатора оскільки людському погляду непідвладні деякі неполадки.

Скупка каталізаторів здійснюється з урахуванням деяких відомостей (якщо, звичайно, господар каталітичного нейтралізатора хоче його продати за нормальною ціною):

  • тип катика (для дизельного чи бензинового двигуна);
  • модель та рік випуску;
  • тривалість експлуатації;
  • тип їзди (спортивна, звичайна та інше) на автомобілі. Даний момент є дуже важливим тому, що чим дбайливіше було ставлення до автомобіля і, зрозуміло, тим кращий стан каталізатора;
  • кількість і тип дорогоцінних металів (платина, родій, паладій), що знаходяться в каталізаторі.

В останньому пункті було сказано про дорогоцінні метали, що і є основною причиною, через яку прийом каталізаторів є затребуваною дією. Зрозуміло, що ці метали можна використовувати як вторинну сировину для виробництва інших виробів.

Тепер стає цікавим факт можливої нечесної угоди. Чи можна цього уникнути?

Можно ли сдать поврежденный катализатор? Где в Киеве прием бу катализаторов? - Фото №2

Список шахраїв, що скуповують каталізатори

Логічно, що такий список лежатиме перед обличчям, це не дуже допоможе, оскільки, якщо йдеться про приватну особу, то в оголошенні ця особа може вказувати навіть не своє ім'я. Наступний момент безсилля цього списку полягає в тому, що в оголошеннях не завжди вказуються всі координати, найчастіше номер телефону і тільки, що можна поміняти. Далі, з кожним днем охочих скупити каталізатори дедалі більше. Тому, тут знайти брехуна майже неможливо.
Є більш ефективний метод не потрапити на прийом шарлатанів:

  • виписати перелік потенційних покупців (тільки великих компаній із найменуванням ПП, СПД тощо разом з юридичною адресою);
  • по кожному члену цього списку знайти відгуки. Якщо вони відсутні або негативні, ці структури просто викреслюються;
  • вже особисто зустрівшись із приймачем каталітичних нейтралізаторів, не варто поспішати його продавати. Після того, як покупець озвучить ціну за запропонований катик, не завадить – піти до іншого покупця для порівняння цін;
  • Продати там, де більше заплатять.
Підпишіться на розсилку